Opublikowany przez: Kasia P. 2018-04-23 14:20:25
Autor zdjęcia/źródło: Przepisy na grilla @ Zaprojektowane przez Freepik
Od mięsa do otulającego go smakowitego sosu długa droga, a na tej drodze równie długa lista barwnych potraw. Wybieramy takie przepisy na grilla, które gwarantują obłędne doznania smakowe. Abyśmy nie odchodzili od stołu ociężali i nie nabawili się przy grillowaniu problemów z żołądkiem warto postawić poza mięsiwem a smakowite dodatki, np. w postaci odpowiedniej sałatki. Smak mięsa lepiej docenimy także dzięki pysznym sosom. Dla tych, którzy uwielbiają łączyć wszystko z warzywami mamy szaszłyki albo faszerowane warzywa. Na zakończenie podajemy dwa rewelacyjne przepisy na niespotykane połączenia. Gotowi na przepisy na grilla i grillowanie?
Podkreślą smak każdego mięsa, sałatki, a na dodatek świetnie nadają się do podpiekanego pieczywka. Na udanym grillowaniu po prostu królują sosy, a co najlepsze zrobisz je szybko, ponieważ są banalnie proste!
Salsa pomidorowa >> PRZEPIS
Sos ziołowy do dań z grilla >> PRZEPIS
Grecki sos tzatziki >> PRZEPIS
Sos czosnkowy >> PRZEPIS
Sos tatarski >> PRZEPIS
Talerz podczas grillowania powinien być także kolorowy, a może być taki za sprawą barwnych sałatek. W wybieraniu różnych połączeń smaków, warzyw i owoców nie ma granic!
Sałatka do grillowanego mięsa >> PRZEPIS
Sałatka z podpiekanej marchewki i czerwonej soczewicy >> PRZEPIS
Lekka sałatka z kuleczkami ziemniaczanymi >> PRZEPIS
Sałatka toskańska >> PRZEPIS
Sałatka z grillowanym kurczakiem >> PRZEPIS
Szaszłyki są nie tylko bardzo proste w przygotowaniu, ponieważ cała ich filozofia opiera się na odpowiednim nałożeniu ich na patyczki, lecz także są zaskakująco pyszne, jeśli sięgniemy po odpowiednie połączenia warzyw, mięsa, a nawet owoców morza.
Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne >> PRZEPIS
Szaszłyki z cukinii >> PRZEPIS
Kolorowe szaszłyki z ziemniakami w cebuli >> PRZEPIS
Szaszłyki z warzywami >> PRZEPIS
Szaszłyki z krewetkami >> PRZEPIS
Zimą zapiekamy je w piekarniku, ale teraz będą smakować jeszcze lepiej położone na grilla – warzywa i owoce faszerowane. Ich podpiekanie może zajmować nieco więcej czasu, ale naprawdę warto na te smakowitości odrobinę poczekać.
Grillowane ziemniaczki faszerowane >> PRZEPIS
Grillowane gruszki z sosem serowym >> PRZEPIS
Grillowane pieczarki z serem >> PRZEPIS
Na zakończenie mam dla Was dwa przepyszne przepisy, które po prostu sprawdzają się zawsze. Choćbyście na grillu mieli najbardziej wybrednych gości z tymi przepisami na pewno podbijecie ich podniebienia!
Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem >> PRZEPIS
Warzywa grillowane z kiełbasą >> PRZEPIS
Masz swoje ulubione przepisy na grilla? Coś byś dodała do naszej listy? Czekamy na Wasze pomysłowe przepisy w komentarzach pod artykułem!
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.